Minun kirkkoni

Minkälainen on Minun kirkkoni? Minkalainen toivoisin sen olevan? Vaaliviestinnän konsepti mahdollistaa erilaisten näkökulmien esiin tuomisen. Vaihtoehtojen joukosta jäsenet valitsevat äänillään päättäjiä, jotka ohjaavat kirkon suuntaa tulevaisuudessa. Kirkko merkitsee meille kaikille eri asioita ja siksi se on meidän kaikkien kirkko.

Minun kirkkoni on seurakuntavaalien viestinnän yhteinen konsepti, joka on suunniteltu sekä valtakunnalliseen kampanjointiin että seurakuntien ja ehdokkaiden omaa viestintää varten.  Kampanjoiden allekirjoittajana toimii joko Suomen evankelis-luterilainen kirkko omalla logollaan tai paikallinen seurakunta.

Aktiivista kampanjointia

Aloitetaan vaalien esiin tuominen eri tilaisuuksissa ja sosiaalisen median kanavissa jo reilusti ennen vaaleja kysymällä ihmisiltä, mitkä asiat kiinnostavat ja mihin he haluaisivat vaikuttaa. Annetaan ihmisten itse kertoa, mitä kirkko heille merkitsee tämän päivän Suomessa. Yhteinen visuaalinen ilme auttaa luomaan tunnistettavan kampanjakokonaisuuden ja #minunkirkkoni-tunnisteen käyttäminen tuo näkyvyyttä verkossa. Lisätietoa valtakunnallisesta näkyvyydestä sekä vinkkejä paikalliseen vaalityöhön kerätään Kampanjointi-osioon.

> Minun kirkkoni -tunnukset

Valtakunnalliset vaaliteemat

Yhteisiä vaaliteemoja on viisi. Näitä hyödynnetään valtakunnallisessa kampanjoinnissa, kuten vaalivideolla ja digimainonnnassa sekä seurakuntavaalit.fi-sivustolla. On toivottavaa, että yhteisten teemojen lisäksi seurakunnat tuovat esiin omia ajankohtaisia teemojaan.

Minun kirkkoni uskoo

Ilman uskoa ei ole mitään. Se on henkilökohtaista ja universaalia, samalla omaa ja yhteistä. Luottamusta siihen, että on jotain suurempaa, joka kantaa. Kun maailma ympärillä muuttuu, kirkko antaa turvaa. Kuuntelee ja auttaa, vaikka oma usko horjuisikin.

Mihin sinä uskot? Minkälainen on sinun kirkkosi?

Minun kirkkoni toivoo

Toivo antaa voimia. Auttaa uskomaan parempaan, oikeudenmukaisempaan maailmaan ja siihen, ettei kaikki pääty kuolemaan. Toivo kannattelee huomiseen ja antaa lohtua. Ristii kädet ja rauhoittaa. Toivoa on, aina.

Mitä sinä toivot? Rukous ei nyt riitä.

Minun kirkkoni rakastaa

Kaiken se kestää, kaiken se uskoo. Tuo mukanaan onnen ja luottamuksen, mutta myös surun ja luopumisen. Rakkaus suurempaan ja iankaikkiseen tuo toivoa. Se on kärsivän maailman muutosvoima, koskettaa syvältä ja nostaa korkealle.

Jokaisella on oikeus rakastaa ja tulla rakastetuksi. Minkälainen on sinun kirkkosi?

Minun kirkkoni on lähellä

Kirkko on mäellä ja korttelin takana. Mukana ilossa ja surussa, syntymässä ja kuolemassa. Pyhänä ja arkena, juhlassa ja leipäjonossa. Mobiilissa ja netissä – mukana elämässä.

Missä sinun kirkkosi on? Miten se toimii, mihin se panostaa?

Minun kirkkoni uudistuu

Maailma muuttuu ja me sen mukana. Ja sitten on kirkko. Mihin suuntaan haluaisit sitä muuttaa? Kirkko kuuntelee kaikkia, mutta vain toimimalla voit vaikuttaa sen tulevaisuuteen.

Minkälainen on sinun seurakuntasi?