Näkyminen sosiaalisessa mediassa

Seurakuntavaalit toteutetaan Facebookissa valtakunnallisesti Facebook -tapahtumana. Tapahtuma kokoaa vaaleihin liittyviä uutisia, blogeja, kuvia ja videoita, joita seurakunnat voivat jakaa omilla Facebook -sivuillaan joko sellaisenaan tai tuunattuna paikallisesti. Tapahtumasta nostetaan materiaalia myös Kirkko Suomessa -Facebooksivulle.

Kampanjalle on avattu Twitter-tili @minunkirkkoni ja Youtubekanava #Minunkirkkoni - Seurakuntavaalit2018
Vaaliviestimisessä hashtageina käytetään #minunkirkkoni, #seurakuntavaalit, #seurakuntavaalit2018 sekä muita ajankohtaisia hashtageja, joihin toivoo viestinsä liittyvän. Hashtageilla voi osallistua vaaliviestimiseen myös Instagramissa.

Yhteistä vaalimateriaalia sosiaaliseen mediaan

Vaaliviestintää varten on kuvattu erilaisia käsiä, jotka yhdistyvät viiteen vaaliteemaan:
Minun kirkkoni uskoo, toivoo, rakastaa, on lähellä ja uudistuu.

Seurakunnat voivat käyttää kuvia vapaasti vaaliviestinnässään ja yhdistellä teemoja.

Vaalien faktoista ja seurakuntavaalien verkkosivujen sisältöjen nostoon sosiaalisessa mediassa on myös valmiita kuvia.

Toivoa on, aina.