Vaalikirje/ilmoituskortti

Vaalikirje/ilmoituskortin massatulostus- ja postitukseen seurakunta voi ilmoittautua mukaan 31.5. mennessä. Kirkkohallituksen kautta tarjottava paketti sisältää sekä tulostuksen että postituksen. Seurakuntavaalikirjeen tulostuspalvelu on kilpailutettu ja palvelusta vastaa Postnord Strålfors. Kirjeet lähetetään asiakassuorana ja postituksesta vastaa Posti Oyj. Strålfors ja Posti lähettävät kummatkin seurakunnille omat laskut palveluistaan. Tämän vuoksi seurakunnan laskutusosoitetta kysytään tilauslomakkeella.

Vaalikirjeen/ilmoituskortin tilauslomake

Mitä pakettiin kuuluu?

Pakettiin kuuluu ilmoituskortti (malli), kuvaton ehdokaslista (malli oranssi) (malli valkoinen) sekä markkinointikirje (malli). Markkinointikirjeen osaksi seurakunta voi laatia maksimissaan 600 merkkiä pitkän / 15 riviä korkean seurakunnan tervehdyksen, joka tulee mallista näkyvällä tavalla osaksi tekstiä. Seurakunnan tervehdys laaditaan suoraan Strålforsin portaaliin 31.5. mennessä ilmoittautumisen yhteydessä. Tekstiä kannattaa alkaa miettiä heti kun seurakunta on tehnyt päätöksen yhteispostitukseen mukaan lähtemisestä. Tiedot kirjeeseen tulevat Kirjuri- ja VALAS-järjestelmistä.

Seurakunnan tervehdys markkinointikirjeeseen

Haluamme vaihtaa kuvattoman listan kuvalliseen, kuinka toimimme?

Jos seurakunta haluaa kuvattomien ehdokaslistojen sijasta lähettää osana kirjettä kuvallisen listan, tämä on mahdollista. Ilmoittautumisen yhteydessä kysytään tätä. Kuvallinen lista tulee taittaa valmiiksi painokelpoiseksi seurakunnassa taitto-ohjelmalla ja toimittaa Strålforsille heidän ohjeidensa mukaan. Jotta vältytään viime hetken muutostarpeilta painon päässä, seurakunnan tulee toimittaa malli kuvallisesta listasta Strålforsille 15.8. mennessä. Mallissa käytetään viitteellistä sisältöä. Huomaattehan, että posti veloittaa korkeampaa postimaksua per kirje, mikäli liuskoja tulee kirjeeseen enemmän kuin kolme.

Ohje painokelpoisen kuvallisen ehdokaslistan tekemiseen

Strålforsin kanssa on sovittu, ettei seurakunnan itse taittaman ns. kuvallisen listan ole pakko sisältää kuvia, vaan seurakunnat saavat itse päättää sisällöstä, kunhan lista on taitto-ohjeen mukainen. Itse taitettu ehdokaslista on mahdollista tehdä vihkomalliseksi taitto-ohjeen mukaisesti. Vihkomalliseen listaan ei saa niittausta eikä sitä saada niputettua erilleen kirjeen muusta materiaalista. Se siis tulostuu ja taitetaan samaan nippuun kirjeen muun materiaalin kanssa ja paperi on samaa, kuin muussa tulostettavassa materiaalissa.

Haluamme vaihtaa muita osia kirjeestä, onko tämä mahdollista?

Muiden osien, kuten markkinointikirjeen vaihtaminen itse laadittuun ei ole sopimuksen puitteissa mahdollista.

Mitä vaalikirjeen tulostus- ja postituspalvelu maksaa?

Vaalikirjeen kokonaishinta riippuu tilausmäärästä ja mahdollisten lisäsivujen määrästä. Alla on esitettynä kirjeen kokonaishinta kappaletta kohti eri tilausmäärillä, myös lisäsivujen kera. Hinnat sisältävät alvin (24%). Normaalin 3 x A4 arkkia (ilmoituskortti, markkinointikirje ja yksi ehdokaslistoja sisältävä arkki) sisältävän kirjeen paino/hinta jää alle 25 g. Lisäsivuja tarvitaan, jos seurakunta kuuluu seurakuntayhtymään, jolloin kirjeeseen tulevat ehdokaslistat kummankin toimielimen vaalia varten. Lisäsivuja voidaan tarvita myös, jos ehdokaslistat halutaan kuvallisina. Tällöin kirjeen hinta määräytyy kirjeen painoluokan ja lisäsivujen määrän mukaan.

Koko tilaus kpl

Kirjeen paino enintään

1 –4999 kpl

5000 –9 999 kpl