Valitsijayhdistysten esittely ja keskustelupalsta seurakuntalaisille

Valitsijayhdistyksille ja ehdokkuutta harkitseville on avattu seurakuntavaalit.fi-sivustolla alue, jossa paikalliset valitsijayhdistykset voivat esittäytyä ja kertoa tavoitteistaan vaaleissa. Keskustelupalstalla voidaan lisäksi etsiä omalle listalle ehdokkaita tai ehdokas voi etsiä muita samanhenkisiä seurakuntalaisia perustaakseen oman valitsijayhdistyksen.

Rohkaistaan myös ensikertalaisia mukaan

Aiemmissa vaaleissa on koettu, ettei tietoa perusteilla olevista valitsijayhdistyksistä ole ollut helposti saatavilla, etenkään jos ei ole tuntenut seurakunnan luottamushenkilöitä. Tämä on saattanut lannistaa ehdokkuudesta kiinnostuneita. Vaaleissa tavoitteena on rohkaista ehdokkaiksi kaikenikäisiä ja eri tavoin ajattelevia seurakuntalaisia, jotka ovat kiinnostuneita vaikuttamisesta kirkossa.

Jokaisella seurakunnalla on oma sivunsa

On tärkeää, että esittäytymismahdollisuutta pidetään kevään aikana näkyvästi esillä seurakuntien omissa kanavissa. Seurakuntien olisi hyvä olla yhteydessä myös viime vaaleissa ehdokkaita asettaneisiin valitsijayhdistyksiin. Seurakunnan työntekijät voivat myös käydä oman seurakunnan keskustelupalstalla aloittamassa keskustelun ja seurata palstaa siltä varalta, että siellä esitetään kysymyksiä esimerkiksi ehdolle asettumisesta.

Valitsijayhdistyksestä tulee virallinen vasta kun sen perustamisasiakirjat on jätetty kirkkoherranvirastoon määräaikaan 17.9. klo 16 mennessä. Lisätietoja seurakuntavaalit.fi -sivustolla

Lataa tästä valitsijayhdistysten esittelytoiminnan esite pdf-muodossa indesign-versiona