Vaaliasiakirjojen tilaaminen

Kirkkohallitus huolehtii seurakuntavaaleissa tarvittavien asiakirjojen painattamisesta yhteistyössä Grano Oy:n kanssa. Seurakunnat tilaavat vaaliasiakirjat suoraan Grano Oy:ltä 28.2.2018 mennessä.

Seurakunnassa tulee arvioida tarvittavien äänestyslippujen ja muiden asiakirjojen lukumäärä sekä tehdä tilaus arvion perusteella. Vaaliasiakirjojen tilaaminen em. päivämäärään mennessä on seurakuntien vastuulla. Kirkkohallitus ei tilaa lomakkeita eikä niitä siten ole saatavilla Kirkkohallituksesta tilausajan päättymisen jälkeen.

Vaaliasiakirjat tilataan Grano Oy:n verkkokaupasta. Tilauksen hintaan lisätään toimitus- ja käsittelykulut, jotka riippuvat tilattavasta vaaliasiakirjojen määrästä. Toimitus- ja käsittelykulut sisältävät yhden toimituksen. Tätä myöhemmin tehtyjen tilausten kulut voivat olla suuremmat.

Grano Oy on toimittanut tilaamiseen vaadittavat tunnukset seurakunnille tammikuun aikana. Määräajassa saapuneet tilaukset postitetaan painattamisen jälkeen seurakunnille 30.4.2018 mennessä. Grano Oy laskuttaa suoraan seurakuntia lähettämistään asiakirjoista.

Verkkokauppaan liittyvissä ongelmissa voi ottaa yhteyttä verkkokaupan asiakastukeen, asiakaspalvelu@grano.fi (avoinna arkisin klo 9-16 ).

Muissa vaaliasiakirjojen tilaamiseen ja toimittamiseen liittyvissä asioissa yhteyshenkilönä toimii Jari Sarekoski (yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostitse jari.sarekoski@grano.fi, p. 0500 440 648).

Kirkkohallituksen yleiskirje 1/2018