Maa & taivas avaa keskustelun vaaliteemoista

Mistä nyt tuulee? Kirkon viestinnän tuottama blogi- ja podcast-sarja syventää vaalien valtakunnallisia teemoja. Kokonaisuuden kohderyhmänä on 30+ henkilöt, jotka eivät ole aktiivisesti mukana seurakuntien toiminnassa. Tavoitteena on tuoda kirkkoa lähemmäksi ja herättää kiinnostusta vaikuttamista ja vaaleja kohtaan.

Podcasteja on tuotettu ehdokasasettelun tueksi kahdeksan jaksoa. Haastatteluja luotsaa toimittaja Reetta Räty, ja keskustelijoina on aiheesta riippuen eri asiantuntijoita. Jaksot on julkaistu myös tuotantoyhtiönä toimivan Radio Helsingin sivuilla, ja ne on mahdollista tilata Android-puhelimiin tai iTunesiin. Linkki Radio Helsingin sivuille

Kampanjointia varten on tuotettu myös videoita, joiden tarkoituksena on johtaa katsoja Maa & taivas -sivustolle. Ensimmäisessä Reetta Räty kertoo podcastien aiheista ja toisessa videossa on mielikuvallisempi ote. Videot on kuvannut ja ohjannut Juuso Westerlund ja niitä saa vapasti hyödyntää seurakuntien näkyvyydessä.

Sisältöjä on helppo jakaa

Julkaisut on koostettu kampanjasivulle maajataivas.net, ja jokaisella julkaisulla on oma sivunsa jota on helppo jakaa somekanavissa. Osoitteessa on myös erillinen keskustelualue, jossa aiheita voi kommentoida. Keskustelualuetta moderoi Kirkon viestintä yhdessä seurakuntien verkkokeskustelijoiden kanssa. Jos haluat kirjoittaa oman näkökulmasi kirkon uudistumisesta, rakkauden sanomasta, uskon ja toivon merkityksestä tai työstä joka on merkityksellistä kohderyhmille, voit olla yhteydessä Hanna Piiraan.

Podcast-jaksot ja kirjoitukset Maa & taivas -sivustolla

Onko kirkko jakautunut kahtia?

Jaksossa pohditaan kirkon tulevaisuutta, ydintä ja vallankäyttöä. Reetta Rädyn vieraina ovat seurakunta-aktiivi ja luottamushenkilö Hanna Mithiku sekä kirkkoherra Jouni Turtiainen. Jäsenyyden trendeistä kertoo Kirkon tutkimuskeskuksen tutkija Kimmo Ketola. Julkaistu 1.6.2018

Miksi vähemmistöt ovat kirkolle niin vaikea aihe?

Julkisuudessa näyttäytyy usein kirkko, joka ei ole tasa-arvoinen kaikille. Onko vaikutelma oikea, ja miten asioihin voisi vaikuttaa? Reetta Rädyn vieraina keskustelemassa erityisnuorisotyöntekijä Mio Kivelä sekä yliopistopappi Laura Mäntylä. Julkaistu 17.5.

Millainen olisi nuorten näköinen kirkko?

Reetta Rädyn kanssa keskustelemassa Allianssi ry:n puheenjohtaja Elisa Gebhard sekä palvelumuotoilija Iikka Lovio. Julkaistu 11.5.

Onko Suomi hyvin- vai pahoinvointivaltio?

Reetta Rädyn vieraana studiossa on Palveluoperaatio Saappaan toimintaa koordinoiva Ville Viljakainen. Lisäksi jaksossa kuullaan apulaisprofessori Niina Junttilan haastattelu yksinäisyyden yhteiskunnallisista vaikutuksista. Julkaistu 26.4.

Kenen yhteiskunnassa pitäisi puhua rakkaudesta?

Kirkkoherra Kari Kanala sekä kirjailija ja teatterintekijä Laura Gustafsson pohtivat rakkautta yhdessä toimittaja Reetta Rädyn kanssa. Julkaistu 19.4.

Voiko olla kristitty, jos ei usko?

Toimittaja Reetta Räty keskustelee syvällisesti uskosta professori Janne Saarikiven ja räppipappi, teologian tohtori Lauri Kemppaisen kanssa. Julkaistu 12.4.

Ilmastonmuutos ahdistaa. Onko meillä syytä toivoon?

Reetta Rädyn vieraina tutkija, ekoteologi Panu Pihkala ja toimittaja Reetta Rönkä, joka on ollut mukana kirjoittamassa Hyvän sään aikana -ilmastokirjaa. Julkaistu 6.4.

Kuoleman ammattilaiset

Toimittaja Samuli Suonpää. Julkaistu 29.3.

Uskallatko kohdata kuoleman?

Toimittaja Reetta Rädyn vieraina keskustelemassa sairaalapastori Kristiina Hannula ja toimittaja-kirjailja Elina Järvi. Taustahaastattelu: Kati Tervo-Niemelä ja tutkimus kuolemanpelosta. Julkaistu 29.3.