Maa & taivas avaa keskustelun vaaliteemoista

Mistä nyt tuulee? Kirkon viestinnän tuottama blogi- ja podcast-sarja syventää vaalien valtakunnallisia teemoja. Kokonaisuuden kohderyhmänä on 30+ henkilöt, jotka eivät ole aktiivisesti mukana seurakuntien toiminnassa. Tavoitteena on tuoda kirkkoa lähemmäksi ja herättää kiinnostusta vaikuttamista ja vaaleja kohtaan.

Podcasteja on tulossa ehdokasasettelun tueksi kahdeksan jaksoa. Haastatteluja luotsaa toimittaja Reetta Räty, ja keskustelijoina on aiheesta riippuen eri asiantuntijoita. Jaksot julkaistaan myös tuotantoyhtiönä toimivan Radio Helsingin sivuilla, ja ne on mahdollista tilata Android-puhelimiin tai iTunesiin. Linkki Radio Helsingin sivuille

Kampanjointia varten tuotetaan myös videoita joiden tarkoituksena on johtaa katsoja Maa & taivas -sivustolle. Ensimmäisessä Reetta Räty kertoo podcastien aiheista.

Sisältöjä on helppo jakaa

Julkaisut koostetaan kampanjasivulle maajataivas.net, ja jokaisella julkaisulla on oma sivunsa jota on helppo jakaa somekanavissa. Osoitteessa on myös erillinen keskustelualue, jossa aiheita voi kommentoida. Keskustelualuetta moderoi Kirkon viestintä yhdessä seurakuntien verkkokeskustelijoiden kanssa.

Podcast-jaksot ja kirjoitukset Maa & taivas -sivustolla

Kenen yhteiskunnassa pitäisi puhua rakkaudesta?

Kirkkoherra Kari Kanala sekä kirjailija ja teatterintekijä Laura Gustafsson pohtivat rakkautta yhdessä toimittaja Reetta Rädyn kanssa. Julkaistu 19.4.

Voiko olla kristitty, jos ei usko?

Toimittaja Reetta Räty keskustelee syvällisesti uskosta professori Janne Saarikiven ja räppipappi, teologian tohtori Lauri Kemppaisen kanssa. Julkaistu 12.4.

Ilmastonmuutos ahdistaa. Onko meillä syytä toivoon?

Reetta Rädyn vieraina tutkija, ekoteologi Panu Pihkala ja toimittaja Reetta Rönkä, joka on ollut mukana kirjoittamassa Hyvän sään aikana -ilmastokirjaa. Julkaistu 6.4.

Kuoleman ammattilaiset

Toimittaja Samuli Suonpää. Julkaistu 29.3.

Uskallatko kohdata kuoleman?

Toimittaja Reetta Rädyn vieraina keskustelemassa sairaalapastori Kristiina Hannula ja toimittaja-kirjailja Elina Järvi. Taustahaastattelu: Kati Tervo-Niemelä ja tutkimus kuolemanpelosta. Julkaistu 29.3.

Tulevat teemat

26.4. Nuorten syrjäytyminen ja yksinäisyys (Minun kirkkoni on lähellä) Vieraana Ville Viljakainen / Saapas ry.

3.5. Kirkon uudistuminen, muutos